Rendkívüli koncert a Kultúrpalotában

Esemény időpontja: október 19, 2018 - 18:00

A Kolozsvári Magyar Opera zenekara és a legnagyobb németországi férfikórus, a több mint 170 éves hagyománnyal rendelkező Kölner Manner-Gesang Verein rendkívüli koncertjére várják a nagyérdeműt október 19-én, pénteken 18 órakor a marosvásárhelyi Kultúrpalotába.

Vezényel Bernhard Steiner

Közreműködik Lorena Puican szoprán és Stefan von Korch tenor.

A belépés ingyenes, a helyjegyeket október 10-étől, szerdától a Kultúrpalota jegypénztáránál lehet igényelni.

Szervező a Clasicton Event.

 

VIBE Fisztivál 2018

Időpont: 2018. július 5 - 8. 

Helyszín: Marosvásárhely, Plutelor 1.

A marosvásárhelyi VIBE Európa legjobb TÍZ új fesztiválja között! A Maros-part Erdély legbulisabb találkozóhelyévé válik 2018. július 5-8. között. Erről a legjobb erdélyi és magyarországi előadók, valamint neves nemzetközi fellépők gondoskodnak majd. Idén újratervezett fesztiválhelyszínnel, technológiai élménybázisokkal és izgalmas panelbeszélgetésekkel erősítenek a sport, tudomány, kultúra, zöld technológiák területén. A második VIBE egy olyan fórum lesz, amelyen Erdély jövőképét próbálják felrajzolni neves kutatók, informatikusok, vizuális művészek és nem utolsó sorban a fesztiválozók segítségével. A második VIBE LINE-UP-jának legfontosabb szeletét az erdélyi zenekarok és zenei poducerek, valamint DJ-k jelentik. Megújulva tér vissza az erdélyi elektronikus szcéna gyűjtőszínpada, a Kompgyár. A többi színpadon pedig a leghíresebb magyarországi zenekarok és több külföldi fellépővel fogunk találkozni.

 
 

Holle Anyó

2018-05-22, 10:00 órai kezdettel

 Stúdió 2

 Levél utca, 9 szám, Marosvásárhely

 

Sramó Gábor, a pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója, bábszínészként és rendezőként három évtizede dolgozik a pályán. Elmondása szerint a klasszikus mesékben olyan, több ezer éves letisztult tapasztalatot keres, melyből a gyerekek érzelmi intelligenciája táplálkozhat.

 

Susa és Lina mostohatestvérek. Susa egész nap dolgozik, míg Linát özvegy anyjuk csak kényezteti. Minden a feje tetejére fordul, amikor Susa egy varázslatos kúton keresztül Holle anyó házában találja magát. A Grimm testvérek meséje nyomán Pozsgai Zsolt által készített színpadi változatban a mostohatestvérség szeretet és gyűlölet, jó és rossz találkozásának helyszínévé válik. A két lány viszonya összetett, fejlődési folyamaton megy keresztül, melynek következtében megtanuljuk: ha az élet, amelyet élünk, nem vezet sehova, érdemes ezt felismernünk, és tennünk azért, hogy változzunk.

 

Az előadás 5 éves kor felett ajánlott. Az előadás díszletét Sramó Gábor tervezte, a bábokat Bódiné Kövecses Anna tervezte. Játsszák: Barkó Judit Réka, Csortán Erzsébet, Daróczi István, Magi Krisztina, Nagy Mónika, Pilári Lili másodéves magiszteri bábművész hallgatók. Osztályvezető tanár: Kozsik Novák Ildikó

 

A Stúdió Színház műsoráról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.

 

Jegyvásárlás

Jegyeink megvásárolhatók a Stúdió Színház jegypénztárában minden kedden 14-18 óra között, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Jegyeket foglalhatnak a 0736 350 686 telefonszámon vagy a jegy@studioszinhaz.ro email címen. Kérjük nézőinket, hogy a lefoglalt jegyeket legkésőbb előadás előtt fél órával legyenek szívesek átvenni.

 

 

 

XLVIII. Marosvásárhelyi Zenei Napok

2018. Május 10-én, csütörtökön kezdődik a XLVIII. Marosvásárhelyi Zenei Napok koncertsorozata. A fesztiválnyitó szimfonikus hangversenyre 19 órától kerül sor a Kultúrpalota nagytermében. Vezényel Kriss Russman angliai karmester, hegedűn játszik Ştefan Şimonca-Opriţa. Műsoron: Butterworth-, Prokofjev-, Csajkovszkij-művek. A hangversenyre a 29-es számú bérletek érvényesek.

25. Tudományos Diákköri Konferencia, Marosvásárhely

Időpont:  2018 március 21.–március 24.
Helyszín: Kultúrpalota Marosvásárhely
              George Enescu utca 2 szám
Idén ünnepi eseménynek nézünk elébe, hiszen 25. alkalommal kerül megrendezésre a Tudományos Diákköri Konferencia. A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség rendezvényének a Kultúrpalota ad otthont 2018. március 21-24. között. 
Idén sem maradnak el a színvonalas előadások, az izgalmas műhelymunkák egyre bővülő sora, és különlegességekkel is készülünk a negyedévszázados rendezvényre!
Egyedülálló az erdélyi orvosképzésben, hogy a diákok magyar nyelven mutathatják be tudományos munkájuk eredményét. A konferencián évről évre több, mint 300 dolgozat kerül bemutatásra, valamint 800-1000 diák vesz részt hallgatóként a rendezvényen.
Jelentkezni vágyók figyelmébe: a kivonatok leadási határideje FEBRUÁR 22. A jelzett időponton túl nem fogadunk el dolgozatokat. 
Az előadásokról, a részletes programtervről és a további információkról itt az eseményen, illetve a tdk.mmdsz.ro honlapon értesítünk titeket.

Táncház-Marosvásárhely

2018 január 29-én hétfőn, este 8-tól Táncházat tartunk a Sörház utcai Jazz&Blues klubban! 
Kalotaszegi táncokat fog tanítani Farkas Sándor Csaba és Belágyi Hanna. Énekoktatás: Kásler Magda.
Muzsikál Moldován István "Kuki" zenekara és az Öves együttes.
Mindenkit szeretettel várunk!

Szervező a Folk Center Alapítvány
Czerán Csaba"Jack"

Kincsem Marosvásárhely - utolsó utáni hét!

A filmet eddig fesztiválokon láthatták a nézők, illetve A Vándormozi kezdeményezés keretében jutott el több erdélyi, székelyföldi nagyvárosba és kistelepülésre.

Most a Cinema City Románia mozihálózat révén január 25-ig újabb 1 hétig látható.

Az alkotást az alábbi mozikban vetítik, román felirattal, naponta 1 előadásban:
Marosvásárhely - Cinema City

További infó és jegyfoglalás: www.cinemacity.ro

Magyar kultúra napi gálakoncert Marosvásárhelyen

Magyar kultúra napi gálakoncert Marosvásárhelyen a világhírű operaénekessel. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Rost Andrea operaénekes a világ legfontosabb operaházaiban énekelt már, most pedig a marosvásárhelyi Kultúrpalotában ad gálakoncertet január 21-én, a magyar kultúra napján.
A nagyszabású gálakoncertet a magyar kultúra napja alkalmából Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szervezi a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében január 21-én vasárnap, 18 órai kezdettel. A világhírű szoprán, Rost Andrea, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes mellett az est folyamán fellépnek még a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató marosvásárhelyi felfedezettjei. Hangszeren kísérnek a Csíki Kamarazenekar és az Állami Filharmónia művészei. Vezényel Werner Gábor karmester Budapestről.
A belépődíj ára 10 lej, jegyek kaphatók a Kultúrpalota jegypénztárában.
Forrás: szekelyhon.ro

“Nincs mese!” – kezdje az új évet HAHOTÁZVA!

A marosvásárhelyi HAHOTA Színtársulat az új év legelején rendszeresen színre viszi zenés szilveszteri kabaré-előadását a Maros Művészegyüttes előadótermében. A nagysikerű előadást 2018  január 12-én, 13-án és 14-én tekintheti meg a nagyérdemű, este 7 órától. 
Jegyek még kaphatók a Maros Művészegyüttes (0746-54029), a Kultúrpalota (0265-261420), az Eugen Nicoara művelődési ház jegypénztáraiban, valamint a szovátai polgármesteri hivatalban, Kiss János úrnál.