Magyar kultúra napi gálakoncert Marosvásárhelyen

Magyar kultúra napi gálakoncert Marosvásárhelyen a világhírű operaénekessel. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Rost Andrea operaénekes a világ legfontosabb operaházaiban énekelt már, most pedig a marosvásárhelyi Kultúrpalotában ad gálakoncertet január 21-én, a magyar kultúra napján.
A nagyszabású gálakoncertet a magyar kultúra napja alkalmából Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szervezi a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében január 21-én vasárnap, 18 órai kezdettel. A világhírű szoprán, Rost Andrea, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes mellett az est folyamán fellépnek még a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató marosvásárhelyi felfedezettjei. Hangszeren kísérnek a Csíki Kamarazenekar és az Állami Filharmónia művészei. Vezényel Werner Gábor karmester Budapestről.
A belépődíj ára 10 lej, jegyek kaphatók a Kultúrpalota jegypénztárában.
Forrás: szekelyhon.ro

“Nincs mese!” – kezdje az új évet HAHOTÁZVA!

A marosvásárhelyi HAHOTA Színtársulat az új év legelején rendszeresen színre viszi zenés szilveszteri kabaré-előadását a Maros Művészegyüttes előadótermében. A nagysikerű előadást 2018  január 12-én, 13-án és 14-én tekintheti meg a nagyérdemű, este 7 órától. 
Jegyek még kaphatók a Maros Művészegyüttes (0746-54029), a Kultúrpalota (0265-261420), az Eugen Nicoara művelődési ház jegypénztáraiban, valamint a szovátai polgármesteri hivatalban, Kiss János úrnál.

Kincsem Marosvásárhely - utolsó utáni hét!

A filmet eddig fesztiválokon láthatták a nézők, illetve A Vándormozi kezdeményezés keretében jutott el több erdélyi, székelyföldi nagyvárosba és kistelepülésre.

Most a Cinema City Románia mozihálózat révén január 25-ig újabb 1 hétig látható.

Az alkotást az alábbi mozikban vetítik, román felirattal, naponta 1 előadásban:
Marosvásárhely - Cinema City

További infó és jegyfoglalás: www.cinemacity.ro

25. Tudományos Diákköri Konferencia, Marosvásárhely

Időpont:  2018 március 21.–március 24.
Helyszín: Kultúrpalota Marosvásárhely
              George Enescu utca 2 szám
Idén ünnepi eseménynek nézünk elébe, hiszen 25. alkalommal kerül megrendezésre a Tudományos Diákköri Konferencia. A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség rendezvényének a Kultúrpalota ad otthont 2018. március 21-24. között. 
Idén sem maradnak el a színvonalas előadások, az izgalmas műhelymunkák egyre bővülő sora, és különlegességekkel is készülünk a negyedévszázados rendezvényre!
Egyedülálló az erdélyi orvosképzésben, hogy a diákok magyar nyelven mutathatják be tudományos munkájuk eredményét. A konferencián évről évre több, mint 300 dolgozat kerül bemutatásra, valamint 800-1000 diák vesz részt hallgatóként a rendezvényen.
Jelentkezni vágyók figyelmébe: a kivonatok leadási határideje FEBRUÁR 22. A jelzett időponton túl nem fogadunk el dolgozatokat. 
Az előadásokról, a részletes programtervről és a további információkról itt az eseményen, illetve a tdk.mmdsz.ro honlapon értesítünk titeket.

Táncház-Marosvásárhely

2018 január 29-én hétfőn, este 8-tól Táncházat tartunk a Sörház utcai Jazz&Blues klubban! 
Kalotaszegi táncokat fog tanítani Farkas Sándor Csaba és Belágyi Hanna. Énekoktatás: Kásler Magda.
Muzsikál Moldován István \"Kuki\" zenekara és az Öves együttes.
Mindenkit szeretettel várunk!

Szervező a Folk Center Alapítvány
Czerán Csaba\"Jack\"